Vårsolen

tittade minsann fram en sväng igår. Men idag är den som bortblåst. Skitväder idag, blåser iskallt. För en stund sedan hade jag tänkt gå ut och ta kort, men när jag kollade ut insåg jag att det var en dum idé. Får helt enkelt stanna inne, kanske kan ta nån kul bild ändå? Sen blir de plugg. Har precis startat programuppdateringen på datorn, det var ett tag sen sist, som nu står på två timmar.
Kollade förresten på mamma byter bo igår och det var lite halvkul faktiskt :p
Har verkligen inga bilder att lägga ut just nu så även detta får bli ett bildfritt inlägg.

true.


40 dagar...

kvar i grundskolan (ca.)!! :O det är fan inte klokt!!! liksom 40 dagar av jag vet inte hur många:O Tiden går så sjukt fort. Idag har jag iaf varit i skolan. Det var en seg dag, har haft ont i huvudet hela dagen, men nu börjar de släppa.

I helgen blev det iaf en heldel prat om USA och då bestämmdes det b.la att vi ska åka till Disney World i Florida :D helt sjukt coolt! Nu gäller det bara att jobba som fasen hela sommaren.

Nu ska jag äta och fixa lite innan jag ska kolla på tv4:as nya program "mamma byter bo" det verkar ganska kul faktiskt :P

Jag orkar inte ladda upp nån bild.... ¡ciao!

Mormor

sitter i skolan och har lunch just nu. Ska strax gå iväg och äta pannkakor. Sen åker vi till mormor direkt efter skolan. Så vi får se hur det blir med uppdatering. Ska b.l.a träffa mina kusiner och snacka om Usa. Ska bli mysigt. En sak som dock är mindre trevligt är att Frida har sin fest på lördag och att jag inte kan komma då... Har längtat så efter den, sist var hon ju sjuk. Men vi ska nog ha en egen liten fest nån annan gång :D

Men nu blire pannkakor!

¡ciao!

Plugg

Sitter här nu i mina mysiga klasskläder. Har pluggat från halv fyra tills nu, 4 timmar, herregud! Har nämligen sp uppgift som ska vara inne idag och sen har jag sv. redovisning imon (som tog längre tid än jag trodde). Har också en elevledd lektion. Men det blir nog bra. Så nu ska jag bara mysa ner mig framför tv:n och ladda för en lång skolddag imon.

¡Ciao!

KLASSTRÖJAN

Framsida:

baksida:

baken på mina byxor: (gördis är mitt smeknamn)


Slappdag

Sov länge idag, klockan var närmare 11 när jag vakande. Det var härligt. Sen dess har jag bara slöat runt i mjukisbyxor och inte gjort speciellt mycket. Spelade cluedo me mamma o bror men annars så. Jag lär dock ha att göra i pluggväg nästa vecka om man säger så..

mån: inget spec, skönt!
tis: nytt elevens val, bokklubb annars inget spec.
ons: spanska "specialarbete" om mig själv på en och en halv sida, no- np labben!
tors: elevledd
fre: elevledd och so prov.
+ svenska och eng arbete som ska vara klart i veckan.

Ja lär ju inte sitta rastlös på ea passen iaf.

Planer.

Nu är det spikat att jag hänger me till Chicago, biljetten är redan bokad :D Så sjukt coolt och underbart.

Skulle åkt till halmstad idag, men eftersom jag måste betala lite av resan själv så kände jag inte för att åka och slösa pengar. Mamma var desutom trött och så, så vi åkte ut till havet och grillade ist. Det var ju mysigt det me, fast lite kallt. Kom hem för en liten stund sedan så nu ska jag köra ner mina frusna fötter i ett härligt fotbad :)

kramizar!

Denna bilden tog jag igår...

Hemmamys!

Hade ju tänkt baka när jag kom hem. Men Erik hade redan gjort en kladdkaka och vi hade inga ägg. Så det fick bli att mumsa på Eriks kladdkaka istället!

När jag mumsat klart så fixade jag mig ett fotbad och använde en ansiktsmask som jag köpte i ullared sist. Det var riktigt mysigt, jag satt framför tv:n och kollade på Per Morbergs program vad blir det för mat tillsammans med mamma. Så nu är tånaglarna nymålade och ansiktet rengjort. Ska duscha av håret sen me.

Jag blev så himla glad nyss! Mina kusiner och min morbror ska åka till chicago i Oktober. För några minuter sen kom mamma in till mig och frågade om jag ville följa med eftersom det finns plats för en till :D så nu är jag lite hyper!


jag med ansiktsmask (orkar inte vända på bilden)

Svenska

Har en kort rast nu i min långa svenskalektion. Vi har svenska från fem över ett till tre med en kort rast på en kvart. Just nu håller vi på med ett författarbete. Jag kan säga att det är skönt med rast just nu. Fast det hade varit skönare med en säng. Idag har jag äntligen kommit igång med mitt båtbygge på tekniken. Alla 9:or på skolan kommer sen att mötas i ett båtrace! Annars har det varit en lugn dag, 8:orna är iväg på prao. Fast den börjar bli lite seg nu. Men överlever nog. När jag kommer hem vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på. Kanske ska jag baka något gott? Eller nu ändrade jag mig, jag SKA baka ;)
C ya!

Kemi

Blev inget bloggande igår eftersom internet inte funkade. Har iaf haft np i kemi idag. Jag tycker vi kan skippa att prata om hur det gick. Skulle även skriva en labbhandledning. Nu är iaf ett av alla etttusensjuhundraåtta prov avklarat. HAr inga fler prov denna veckan. Men nästa vecka har jag två elevledda lektioner och so prov. Men det går nog bra. Har gjort typ hälften av alla np nu :) Har eng och ma kvar tror jag :P Nu ska jag ner o äta lite mat. Ha det bra!



bild från weheartit.com

Studiedag!

Hejhopp! Idag har vi haft studiedag, riktigt skönt måste jag säga. Har istort sett inte gjort NÅGONTING. Ska försöka plugga lite grann nu, har Np i kemi på onsdag :O Men det lär ju gå som går.... När jag har pluggat ska jag belöna mig själv med massa gott framför tv:n, ikväll är det både familjen annorlunda och ullared. Kollar nog på familjen annorlunda och kollar på ullared på datan sen. Igår upptäckte jag också att Sommar i Sverige är slut:'( sorligt. Hoppas på en ny säsong. Okej för att få någonting gjort så får jag nog avrunda här. Puss!

P.s Gillar inte Eric Saade och hans popular D.s

Don´t mess up!

Har varit i stan idag. Var bl.a på mässa på Elmia. Det var UF (ung föreatagare) mässa. Så man fick kolla på mängder med coola idéer som elever i åk 2 elr 3 kommit på. En del saker var riktigt smarta, andra var väl inget speciellt. Men det var verkligen intresant. Jag ska gå ekonomi på gymnasiet (om jag kommer in) så då kommer jag också få starta ett eget företag under ett år. Jag tycker verkligen att detta är en bra idé. Vissa var verkligen jättebra på att marknadsföra sitt företag också. Jag fick med mig en heldel broshyrer hem.

Just nu däremot vet jag inte vad jag ska hitta på. Har tråkigt, men det är ju då man kommer på dem bäta idéerna ;) Ikväll  blire iaf mellodifestivalen!


Fick bli en bild på UFs logga.

Pyssel och bakning

Ni anar inte vad jag har varit kreativ de två senaste dagarna. Igår så började jag göra decopage på blockljus. Vi köpte nämligen några snygga servetter i Ullared. De blev kanske inte så jättelyckade, men helt ok. Använde mig av en ny teknik. Jag värmde helt enkelt bara en vanlig sked över en lågan på ett av ljusen och gnuggade den sen mot servetten. Det funkade bra!

Idag har jag hjälpt mamma göra smörgåstårtor. Jag fick vara med och bestämma lite hur de skulle se ut. De blev väldigt fina. Mamma ska ha med sig dom till jobbet imon för på måndag börjar hon på ett nytt jobb!

Ska förövrigt till pappsen i helgen så får se hur det blir med uppdatering, annars hörs vi på måndag då vi har studiedag. Idag fick jag reda på en tråkig sak... Fridas fest som hon skulle ha på lördag blir inställd... Hon är sjuk så det är ju inte så mkt att göra åt det men det är tråkigt ändå, har längtat hela veckan ;P

Ljusen som jag dekorerarde:


C ya!

Fettisdag!

Jahopp då var det återigen dags för den årliga fettisdagen. Så idag har jag ätit semlor. Riktigt mumsigt måste jag säga. Det är väl det jag har gjort idag förutom att varit i skolan. Det var en soft dag idag, hände inte så mkt. Men NU ska det hända grejer (önska mig lycka till) för nu ska jag plugga till mitt no prov som jag har på torsdag. Den här gången handar det om kemi, som vi förövrigt har Np i om en vecka :O Men det går nog bra, hoppas jag. Så för att inte förlora mer tid i mitt plugg (klockan nio blire erik och mackan på sexan) så sätter jag punkt för detta inlägget NU.

Mumms

Idag har jag haft hemkunskap. Det var mycket trevligt må jag säga. Men det var ingen vanlig lektion, den var lite "mästerkock" inspirerad. Varje grupp fick några kycklingfiléer, en bit purjolök och en bit palsternacka. Sen vi fick tillsammans i gruppen komma på vad vi skulle göra. När man kommit på det fick man springa fram och hämta ingredienserna man behövde på bänken och börja jobba. Min grupp gjorde en syrlig kycklinggryta och klyftpotatis. Det blev himmelskt gott säger jag bara...  HÄR är receptet! Värt att testa! När vi gjorde denna grytan hade vi ett grundrecpt, men alla samksättnignar och sånt har vi kommit på själva ;)

Kram



go, Go, GO!

Yeah! Idag har tränat! De ni!
Sov länge idag, till halv tolv, så himla gött. Sen så hjälpte jag mamma med maten. Därefter så gick jag ut och tog fram cyklen. Jag cyklade nämligen mellan 5km och en mil (vet inte exakt). Detta samtidigt som jag har träningsvärk i låren sen idrotten i fredags och det blåste typ storm. Men jag överlevde. När jag kom hem letade jag fram mitt gamla hopprep och hoppade tills jag fick håll. Men eftersom jag vill ha armmuskler också så började jag göra massa dips och sen så hämtade jag två mjölkpaket (vi har inga hantlar) och körde massa hantelövningar. Så snacka om att jag är slut, men också väldigt stolt! Jag är förresten också glad att the moniker gick vidare. Den andra "vargen" var dock skitsålig. Den va typ som Anna Bergendahls låt förra året fast på svenska, ni  minns väl hur det gick för den?
Nu ska jag plugga! Har konsthistorie prov imon. Wish me luck.



hittade denna underbara bild hos weheartit.com (orkar inte länka)

femtemarstjugohundraelva

Halojsan! Idag har det varit en bra dag för min del. På förmiddan åkte jag och mamma in till falkenberg och handlade. Vi köpte b.la. tacos som jag precis har vräkt i mig ;) Sen åkte vi hem och åt och så innan det bar av till Ullared. Det var ett tag sen jag var där kan jag säga... Köpte the sims 3, annars inget speciellt, lite godis och sånt bara. Det var mysigt, för det var inte så mycket folk där idag. Och ikväll så taggar vi andra chansen, och ALLA måste rösta på The moniker, åker han ut så vet jag inte vad jag gör :O Köpte även popcorn som såklart ska avnjutas. Ja det var min dag det. Ses! 





Tada! Jag lyckade tom få in ett youtube klipp med min favvolåt i mello :D

Min dag i små ord

Idag är det den fjärde mars, vilket betyder att min lillebror fyller 11 år idag. Så fick lite extra god frukost :D Sen bar det av till skolan. Men det var så halt att bussen inte kunde köra den vanliga rundan, den vände då och körde en annan runda så att vi fick vänta 5 min vid varje hållplats. Det var lagom segt kan jag tala om...

Sen rullade skoldagen på som vanligt, inget speciellt som hände.

Och nu ska jag bara mysa framför tv:n resten av kvällen med min bästis, godisskålen :D fredagsmys <3


bild från en av "utedagarna" på sportlovet.

Hejs Svejs!

Hade tänkt skriva ett litet inlägg igår, men nehe då gick det inte, verkade vara något strul med blogg.se. Men nu funkar det igen :D Har egentligen inget speciellt att skriva, så här kommer ännu en filmrec.

Denna gången på Finding Amanda. Denna filmen köpte jag i allhast på hemmakväll i deras "outletlåda" för 19kr. Jag tyckte den såg så bra och inbjudande ut. Den verkade vara en typisk "tjej film". Men blev besviken på den.

Handling:
Den handlar om en man (vars namn jag inte minns) försöker hitta och hjälpa sin brorsdotter Amanda, som jobbar som prostituerad. Det visar sig dock inte vara helt lätt när hon befinner sig i Las Vegas och mannen själv är spelberoende och har varit alkolist tidigare.

Jag tyckte inte filmen var så intresant. Den handlade mest om mannen och hans spelberoende. Jag trodde att den skulle handlar mer om tjejen. Sen så var den inte så jättekul heller, visst att den var lite små kul ibland.



RSS 2.0