Strawberry dreams

Dagen började som vanligt med jobb. Det var mkt att göra idag eftersom det kom många som ville ha med sig en baguette eller en sallad till stranden, vädret var på topp!  När mamma o jag sen slutade vid 4 tiden så åkte vi till ica o köpte jordgubbar, mörk choklad o cider. Vi hade nämligen tänkt sätta oss ute i solen o njuta av jordgubbarna nu när de är som bäst. Men... när vi var påväg hem så mulnade det ordentligt. SEn dess har jag inte sett solen. Det slutade med att vi satte oss ute med filtar runt oss o småfrös lite. Men det gick ju bra iaf... Vi gjorde en liten "drink" genom att lägga i en kula mangosorbet i cidern, ljuvligt, sen smälte vi chokladen o doppade jordgubbarna i den. Nu blir det tv tittande resten av kvällen.  Ha det!








Glass!

Idag åkte jag o mamam på glassprovning efter jobbet. Vi åkte tsms med några av mammas kompisar till SIA -galss. Det var riktigt gott o faktiskt ganska intresant. Vi fick vin (eller cider för oss lite yngre) o sen fick vi smaka på en citronglass, en med nötter o en med choklad. Under tiden fick vi lyssna på när en man pratade om  sias utveckling, historia m.m. Sist men inte minst fick vi handla glass i affären (2:a sortering). Helt klart värt ett besök!

Här är några bilder från helgen:





Ha det bra, så får vi se när jag lyckas peta in ett inlägg nästa gång!

Eksjö

Jaa nu ska jag berätta vad jag har gjort i helgen. Som jag skrivit i något tidigare inlägg så åkte vi till mormor i torsdagskväll. Midsommarafton firades på traditonellt vis, vi gjorde jordgubbstårta o åt sill o potäter, plockade blommor o gjorde midsommarkransar m.m (men midsommarstången fick vi va utan eftersom vädret inte var helt pålitligt, det var kallt o regnade lite till o från). Men sen på lördag begav vi oss till Eksjö, ja vad skulle vi åka dit för? Jo det var dags att återuppliva JEEP- täffen som inte har varit på ett par år nu efter som de inte har haft tillstånd. Jeep träffen innebär att vem som helst får anmäla sig o köra offroad ( de flesta är dock med i en klubb  och har en jeep) på militärområdet i eksjö.  Sen får man helt gratis komma dit o kolla när de "stylar" genom att köra upp för branta berg (elr försöker iaf ;) ) eller kör i gyttjan och i bästa fall inte fastnar. Vi var där o kollade hela lördagen och det var riktigt roligt. Vi åkte även dit en sväng på söndagen, men stannade inte hela dagen. Jag har lite bilder i min kamera., men den är på vift nu o kommer hem imon, så då får ni lite bider... Tills dess får ni ha det bra!

Snabb update

Ja nu är jag helt slut efter helgen... berättar imon vad jag har gjort denna midsommarhelg. Nu måste jag duscha o sen sova så jag orkar upp imon... Tänkte  bara skriva ett litet kort inlägg så att det inte gapar tomt på bloggen. cya!

Tips 1

Jag kommer from. nu lägga in lite tips på vad man kan göra om man är uttråkad. Detta är något som jag saknar i bloggvärlden. Kommer också (när jag hinner o orkar) att skapa en passande kategori. Iaf så är tips ett att försöka lösa en rubikskub  (om man inte har någon kan man roa sig med att gå till leksaksaffären o köpa en). När du sedan har löst den en gång (vilket lär ta ett tag) så kan du ju alltid fösöka slå Simon som vann talang 2011. Lycka till!


I whish you were here. Right now.

I helgen har jag varit hos pappa.  Vädret har varit skit så har inte gjort något speciellt mer än att jag var på Ikea en sväng i lördags. Nu väntar en vecka med jobb o sen midsommarfirande hos mormor. Det kommer innebära låg uppdatering här ett tag. Så länge får ni en gammal goding att lyssna på. C ya!



The time is still running. Away.

Ja nu har jag jobbat två dagar. bara typ 35 kvar. Det har varit både kul o lärorikt. Eftersom inte vädret har varit så bra har det inte gjort något att stå inne o jobba hela dan, men när det blir strålande sol o 25 grader blir det nog värre... Hoppas ni har det bra så hörs vi igen när jag har något mer relevant att berätta!

bilden tagen för några veckor sedan.

Summer all night long!

Det började bra iaf med solsken o värme i helgen. Har hängt på stranden m.m. Men imon då jäklar är det jobba som gäller, kommer befinna mig på spiran nu i ca. 8 veckor.
Latero!

Som vanligt funkar det inte att ladda upp bilder, men det kommer när det funkar!



Now it's over

Idag var det som sagt avslutning. Det var riktigt sorligt att säga hejdå till lärare o elever. Klassen ska dock ha återträff om några år :)

Efter avslutnignen åkte familjen till halmstad. Vi fikade, kollade på när stundenterna sprang ut, gick på stan (inget köp för min del) o åt kinamat. När vi åt fick vi även smaka sushi. Jag hade aldrig ätit det innan men jag måste säga att jag lika gärna kunde slippa, det var inte så gott direkt. När vi kom hem umgicks vi hela familjen o spelade spel, fotboll o kollade på talang finalen. Jag tycker det var helt rätt vinnare iår!

Några bilder från avslutningen:





Time to say goodbye!

Ja nu börjar det närma sig slutet på den här sista terminen på söderskolan. Igår hade vi fullt upp. Vi började me skattjakt. Det innebär att varje klass (9:a) tävlar mot varandra. Man får sedan en lista med massa saker man ska hitta/göra för att få så många poäng som möjligt. Det var riktigt kul! Men det var dock lite störande att 9a vann för femte året i rad. Priset var 1kg godis till klassen. Det höll på i två timmar. Sen var dett brännboll/fotboll - niorna mot lärarna. Eleverna vann i båda (efter straffar i fotbollen)! Sist men inte minst var det avslutnignsmiddag på kvällen. Det var RIKTIGT kul o åttorna serverade god mat. Enda nackdelen är att man har varit väldigt trött idag eftersom det höll på ett tag...

O idag har vi bara städat det sista o kollat på bilder från 6: an till 9: an. Imon är det dags för den stora dagen, avslutningen. Det är blandade känslor. Efter avslutningen åker familjen till halmstad för att äta lite gott ;) GLAD SOMMAR!

Bilder från middagen:

Nehe, nu funkar det inte att ladda upp bilder :S Men de kommer så fort det funkar igen








Hej!

Nu har jag äntligen kommit hem o tom. gått en dag i skolan. Inte för att det var så mkt till skola direkt, alla 9: or fick göra vad de ville hela dagen (alla andra var iväg på olika utflykter). Det slutade me att jag o Faranak bakade 6 st rulltårtor o sedan fastnade framför en film. Det var lite om dagen, här är lite om helgen som just passerat..

Jag har under de 5 lediga dagarna b.la:

- spelt monopol 1 1/2 gång
- hjälpt till att göra grunden för en blivande mur
- träffat ALLA mina kusiner, dock vid två olika tillfällen
- varit hos pappa o hos mormor
- grillat inte mindre än 4 gånger
- varit hund o barn vakt
- cyklat ca. 2 mil
- badat utomhus för första gången iår (i en pool, men visst räknas det?)
- bränt mig på 5 ställen på kroppen
- lagat mat (med lite hjälp) 3 gånger
- sett termometern pasera 30 strecket

bilden får symbolisera hur sjukt sugen jag är på jordgubbar just nu....


weheartit

RSS 2.0