FREDAG :D

Idag är det fredag, vilket betyder helg :D
När jag kom hem från skolan så gick jag ut och bläddrade i några tidningar och läste i en bok. Riktigt mysigt, bara man sitter i lä för det blåser som bara den! Och nu har jag fastnat framför datorn, när jag egentligen borde städa klart eftersom jag inte blev helt klar igår. Imon kommer mormor och morbror så vi får se om jag uppdaterar eller ej, annars får ni stå ut tills på måndag!
Fredagslåt som mer än gärna sätter sig på hjärnan-.-

STÄDNING PÅGÅR

Ja det städas förfullt! Mitt rum har sett ut som ett väldigt katrastrofalt bombnedslag ett tag nu... Så då är det bara att ta tag i saken och börja städa. Det går otroligt nog bra! Det måste ju va fint till helgen när mormor kommer på besök! Så nu ska här dammsugas!
opassande bild? Ja!

Påsklovsbilder.

Fotograf FRIDA:
Mormors hund och blomma:
cykeltur:

Påsklovet som gått...

v.15
fre-sön: Helgen spenderades hos mormor. Mina kusiner var där även de. Vi grillade för första gången iår och det var riktigt gott. Annars gjorde vi inget speciellt.
v.16
mån-tis: Var hos Mia. Vi hade riktigt mycket att prata om eftersom det var ett tag sen sist... Förutom att prata så cyklade vi en hel del, vädret var toppen för det!, studsade studdsmatta och drog en sväng till Vetlanda. Vi passade även på att träffa en gammal kompis som jag inte träffat sen ettan (!). Fötterna fick även ta sig ett litet dopp i sjön.
ons-tors: Var hos pappa. Men spenderade den mesta tiden med Frida! Vi fotade lite och drog in till jönköping. Det var sjukt mysigt och solen sken. Vi kollade även på Romeo och Juliet med Leonardo DiCaprio, säger bara en sak LOVE.
fre-sön: Åkte till mormor och firade påsk! Vi åt god mat, var ute i det fina vädret och träffade kusinerna en sväng igen.
v.17
mån: Det är idag det! Jag har bara tagit det lugnt idag och solat lite... Imon är det dags att bege sig till skolan igen.
Mitt lov har varit underbart, hoppas ni har haft ett minst lika underbart lov<3
Bilder kommer snart!

Påskpynt!

Idag har jag påskpyntat. Resultatet kan ni se på bilderna.
Imon är sista dagen innan det är påsklov :D

OBS!!
Kommer fara runt o vara lite här och där på hela lovet. Så antagligen blir det ingen eller väldigt dålig uppdatering from. imon och tom. annandagpåsk.
Mitt fina fönster med mkt vacker utsikt...
GLAD PÅSK!

Tingsrätten!

Rubriken talar om vart jag har varit idag. Som jag skrev igår så var jag på studiebesök idag. Klassen åt kvart i elva idag och åkte sedan med bussen till halmstad. När vi väl kom till halmstad så spöregnade det. Vi var dessutom en timme tidiga och det var en bit att gå till tingstätten. Så sålänge så dampade vi loss på det enorma biblioteket i ca. 45 min.

Rättegången handlade om en son som blev misshandlad av sin pappa i somras. Det var riktigt intresant och roligt att kolla på. Synd bara att vi inte hann se slutplädering innan vi var tvugna att gå till bussen :/

Jag och Faranak tog bussen direkt in till falkenberg och var där i några timmar, tills mamma jobbat klart. Vi gick runt på stan och kollade runt lite i allamöjliga affärer, blev dock inget köp för min del.

Ja, det var min dag i stora drag. ¡Ses!

Ranfom bild:


Eric Saade

Hejsan! Nu är ni väl allt nyfikna på vad jag har hittat på i helgen? Elr kanske inte.. men jag berättar lite kort ändå. För i lördags drog jag med Frida och Matilda in till stan för att kolla på Eric Saade tsms med Duaa. Vi tog tåget in. När vi väl kom in till stan så tänkte vi att vi skulle gå och shoppa lite. Vi gick in i två affärer innan vi hamnade på mc'donalds. Där satt vi en timme. Sen så drog vi ut och kollade på Eric. Vi lyckade ju få bra platster tillslut. Han var bättre live kan jag säga, men ingen favorit. Kul vare iaf trots att vi fick vänta ca. 1,5 h på att få 2 sec med grabben, och en snygga autograf. Så det va väl det jag har gjort denna helgen. Imon ska vi åka iväg på studiebesök me klassen. Sugna på att veta vart vi ska? Kolla in min blogg imon kväll!
Some piccs:





Np!

Hejsan!

Har precis gjort läsförståelseprovet i np i engelska. Har en liten paus nu innan det blir dags för hörförståelsen. Ha det bra! Får se hur det blir med uppdateringen i helgen eftersom jag drar till pappa direkt efter skolan.

Estrid!

Detta inlägg gör jag för min underbaraste vän Estrids skull. Vi har precis avslutat vårat lilla telefonsamtal. Och kan bara meddela att det har gått x antal månader sedan vi sågs sist. Det är inte kul... Men hon är lika underbar för det. Vi ska försöka träffas så snart som möjligt. Men i helgen åker jag till pappa och nästa vecka är fullproppad med skolarbete och sen är det påsklov och då kommer jag befinna mig lite här och där. Så antagligen dröjer det trots allt ett tag till :/ Aja ska fokusera på nuet, nu! Då är det bara att stänga datorn och gå ner och duscha, sen packa till pappsen. Ha det bra!

Estrid när hon sjöng på skolavslutningen, lovely!

Slut...

... efter att ha spelat fotboll med min lillebror i typ 30 min. Så sjukt grym är han! Mkt bättre än mig och han är 11 år. Ja ni kan ju gissa hur det slutade... jag gav upp när han gjort 10 mål. Förövrigt har jag städat idag och nu ska jag kolla igenom spanska uppgiften en gång innan jag skickar in den.
¡C ya!


snödroppe= våren är här! (trots att regnet öser ner)

Huvudvärk

I bussen påväg hem idag fick jag värsta bultande huvudvärken, det var inte roligt kan jag säga. Den höll i sig ett bra tag efter att jag kommit hem och ätit alvedon. Så har bara vilat och tagit det lungt tills nu.. Fast nu måste jag (tyvär) plugga, har kemi prov imon. Vi jobbar med elektrokemi och det är faktiskt ganska svårt. Men det går nog bra. Vi har inte så mkt annat plugg denna veckan. Så istället för att sitta här och skriva massa dryga meningar så börjar jag plugga nu, ses!


Puss!

Här kommer en filmrecension på filmen puss som jag såg i helgen.

Den handlar om ett teatergäng som hyr en skräpig källare för att ha nån stans att hålla till. Samtidigt som de måste öva för fullt inför en preimär pågår det otrohetsaffärer och han som äger lokalen börjar snoka runt... Det börjar också lukta illa.

Både Alexander och Gustaf Skarsgård var med i filmen. Jag gillar dem starkt och det gjorde jag även med denna filmen. Det var en komedi. Haha det precis min humor. Den var inte sådär överdrivet rolig men inte tråkig. Lagom kul me andra ord. Jag rekomenderar denna filmen!


Lunch

Sitter i skolan och har lunch nu. Har haft hemkunskap och gjort saftkräm, så är inte så hungrig. Kanske äter om en stund elr nåt. Hade tänkt lägga upp en recension på en film jag sett i helgen när jag kommer hem. Aja nu får jag visst hänga med och äta här.
C ya!

Recept

Hejsan allesammans!
Har bakat idag med och här följer recptet på "Rocky-road bräck"

Ingredienser:
choklad
blandad osaltade nötter tex. paranötter, pistachnötter, sötmandel, cashewnötter m.m
lite torkad frukt

använd samma mängd nötter som choklad. Jag använde en chokladkaka på 125gram och lika mycket nötter. Frukten behöver man inte så mkt av, jag använde ca. 30 gram.

Börja med att sätta ugnen på 200°. Medans du väntar på att den ska bli varm kan du ta fram en plåt och lägga upp nötterna på den. När ugnen är varm rostar du nötterna där i ca. 5 min, eller tills de har fått en svag brun färg. Låt de svalna lite innan du hacker dem grovt.

När nötterna är hackade så smälter du chokladen i vattenbad (eller i mikron). Sen blandar du nötterna med frukten ordentligt i en bunke.

Lägg undan en näve med nötter och häll på chokladen och rör runt tills allt är ihopblandat. Lägg sedan "smeten" på ett bakplåtspapper i en form, strö på nötterna som du la åt sidan och sätt in i kylen. Låt stå minst 30 min, sen är det bara att bryta eller skära i bitar och avnjuta!

Amigurumi

Ja rubriken talar om vad jag har gjort de senaste eftermiddagarna. Jag har nämligen snöat in totalt på det här med amigurumi. För er som inte vet vad amigurumi är, så är det en japansk virkkonst där man virkar små supersöta figurer. Jag har nu gjort en panda. Hät kommer bilder på denna söta lilla varelse, som saknar ögon eftersom jag är slarvig.



Kalinkakaka

Har avnjutit världens goaste fika, kalinkakaka  me lakritsglass mums.... Jag bakade denna ljuvliga kaka innan. Den är så sjukt god men ändå så lätt att göra :D

Har inte receptet här men om ni är intreserade så kan ni kommentera så lägger jag upp det vid ett annat tillfälle, finns nämligen inte på internet :S
Första gången var jag förvånad att den var så god, den innhåller nämligen kokt potatis (riven) vilket jag i vanliga fall hatar ;) Trots det är det min favvo kaka. Här kommer bilder på min kakbit med glass!




ser kanske inte så god ut men jag lovar att det är den. Mamma hade denna kakan på sitt café som hon hade i somras och den blev en succé.

P.s Snart kommer ett inlägg om vad jag har gjort de närmsta dagarna D.s

RSS 2.0